Home » Projecten » Alle » Jumbopack 2

Jumbopack 2

Volautomatische inpakmachine voor jumborollen. Jumborollen worden met een zware takel op de ontvangstkar gelegd. De kar schuift in de machine en plaatst zich volgens de grootte van de rol onder de kartonarmen. De 2 kartonarmen pakken simultaan de uiteindes van de rollen in met karton. Na het automatisch vastkleven en afsnijden van het karton kantelt de ontvangstkar de rol van zich af en wordt de rol door een tussenstation op de 2e kar geplaatst. De 2e kar rijdt verder met de rol tot onder de inwikkelarm. De inwikkelarm draait axiaal rond de rol+kar terwijl de rol radiaal in beweging wordt gebracht. Op deze manier wordt de rol in de vorm van een bananenschil ingepakt. De inwikkelarm snijdt automatisch de inwikkelfolie af en plaatst zich klaar om de volgende rol in te pakken. De ingepakte rol wordt door de kar in positie gebracht om af te werpen op een afvoertransportband.
Het grote voordeel van deze manier van inwikkelen komt tot uiting bij het verwijderen van de folie bij de eindklant. De eindklant dient enkel de folie te doorsnijden op de kop van de rol, waardoor hij geen schade aanbrengt op de buitendiameter van de rol.
Het gebruik van karton op de koppen dient om transportschade te verhinderen.

 

technologieën:
– complexe transportkarren voorzien van 2 gestuurde elektrische, 2 gestuurde hydraulische en 1 gestuurd pneumatisch circuit, volledig autonoom werkend.
– eigen ontwikkelde volautomatische kartonarmen die in continu karton vastkleven en afsnijden
– kartoncompensatoren
– karton kleefstation voor continue aanvoer
– jumbopack volautomatische inwikkeltechnologie
– verhandelen zware rollende massa’s

 

maten en gewichten:
– productiesnelheid : 60 rollen/uur
– afmetingen rollen : Ø350mm – Ø1000mm // 1335mm – 3200mm lang , max. 2000kg
– afmetingen machine : 17m lang x 7m breed x 6m hoog , 30TON
VR