Home » Projecten » Alle » Jumbopack 3

Jumbopack 3

Halfautomatische inpakmachine voor jumborollen. Jumborollen worden met een zware takel op de kar gelegd. 2 kartonkarren worden gepositioneerd om de uiteindes van de rol simultaan in te pakken. Het karton wordt manueel aangeboden aan de machine, het verdere verloop is volautomatisch. De expansieas wordt halfautomatisch verwijderd met een zware slede die op de kar verschuift. De kar schuift via een veiligheidspoort binnen in de inwikkelzone. De inwikkelarm draait axiaal rond de rol+kar terwijl de rol radiaal in beweging wordt gebracht. Op deze manier wordt de rol in de vorm van een bananenschil ingepakt. De inwikkelarm snijdt  automatisch de inwikkelfolie af en plaatst zich klaar om de volgende rol in te pakken. De rol wordt van de kar geworpen door een kantelbeweging. De rol wordt ontvangen door een grote luchtdemper. Als de operator zich met de heftruck aanbiedt, gaat de veiligheidsdeur automatisch open om te ontladen.
Het grote voordeel van deze manier van inwikkelen komt tot uiting bij het verwijderen van de folie bij de eindklant. De eindklant dient enkel de folie te doorsnijden op de kop van de rol, waardoor hij geen schade aanbrengt op de buitendiameter van de rol.

 

technologieën:
– complexe transportkar voorzien van 2 gestuurde elektrische, 3 gestuurde hydraulische en gestuurd pneumatisch circuit, volledig autonoom werkend.
– jumbopack volautomatische inwikkeltechnologie
– scharnierende luchtcompensator om bewegende massa voorzichtig tot stilstand te brengen
– ontwikkeld volgens exacte plaats en niveauverschillen in productiehal

 

maten en gewichten:
– productiesnelheid : 30 rollen/uur
– afmetingen rollen : Ø350mm – Ø1000mm // 1335mm – 3200mm lang , max. 2000kg
– afmetingen machine : 11m lang x 9m breed x 3.5m hoog
VR